foto

foto

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Hukuttaudu hyvään oloon

Onko sinulla tällä hetkellä hyvä olo?

isla12.jpg

Teet asiat niin hyvin, kuin arjen sekamelskassasi pystyt, mutta silti virkeytesi jättää toivomisen varaa. Fiilistele ja mieti siis rauhassa tätä kirjoitustani. Hyvä olo lähtee perusasioista, joten siksi ajatuksenjuoksunikin lähtee niistä liikkeelle.

Syö sitä, miltä fiiliksesi tuntuu. Vältä kuitenkin itsesi kiusaamista liiallisella puutteella tai yltäkylläisyydellä. Syö niin, että sinulla on hyvä olo vielä syömisen jälkeenkin. Ei vain ennen katsellessasi lautasellista eiffeltornia. Kuinka arvokas olet? Onko kasa sokerisuolarasvamättöä sinua arvokkaampaa? Kuvittele olevasi liian arvokas sille, että tunkisit suuhusi oloasi huonontavia ruoka-aineita. Herättelen sua lisää. Olet täysin arvoton kenellekään, joten senkus syöt itsesi hengiltä ja turrutat stressiä kehoasi sekoittavalla halvalla mätöllä.
 
Auts, tuon äskeisen kirjoittaminen sattui, jatketaanpas. Liiku. Liiku ja liiku. Ihan vain oman virkeytesi tähden. Älä liioittele tai vähättele asennettasi liikuntaan. Tiedetään, että fyysinen aktiivisuus toimii päihdyttävästi hyvän olon boostina. Miksi et siis hyödyntäisi tätä salaista dopingia omassa kiireisessä arjessasi? Sinulla on oikeus olla niin täynnä energiaa, kuin mitä ihminen kykenee vain olemaan. Eikö tämä helpottaisikin arkeasi ja lähimmäistesi kanssa olemista valtavasti. Virkeällä ja energisellä on paljon, mitä antaa muille: kärsivällisyyttä, hyvää työnlaatua ja aitoa iloa muita ihmisiä kohtaan.

Miksi jotkut liihottelevat eteenpäin rasittavan hyväntuulisesti - ja perhana vielä päivästä toiseen. Rakkaus ja usko johonkin tekevät sen. Mihin uskot horjumattomasti nyt ja missä tahansa tilanteessa? Omista elämäsi tälle elämän eliksiirille, tai vaihtoehtoisesti etsi tämä asia, joka turvaa selustasi. Oli se sitten hengellisyys, rakkaus tai mielenkiinnon kohde, suorastaan hukuttaudu sen tuomaan hyvään oloon.

Haastankin itseni ja sinut... hidastamaan arjen vauhdikkuutta etsien niitä pieniä asioita, jotka lisäävät hyvää oloa päivittäin. Oli se sitten aamukävely päihdyttävän raikkaassa aamuilmassa tai virkeydellä hemmotteleva marjasmoothie - toista näitä erikoishetkiäsi niin usein, kuin muistat. Ja mieluusti vielä ihanien ihmisten ympäröimänä.


Olet arvokkainta, joten kohtele itseäsi sen mukaisesti. Rakastaen ja hemmotellen.
 Jälkimmäinen kuva minun yhdestä arjen huippukohdastani - aamuilman syleilevästä raikkaudesta. Pus! Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Nimetön18/3/16

  Erittäin hyvä ja koskettava kirjoitus!

  vilukissi

  VastaaPoista
 2. Nimetön18/3/16

  Mukavaa että vierailit blogissani. Otan kahvikupposen käteen ja alan selaamaan mielenkiintoiselta vaikuttavaa blogiasi paremmin. :)

  Kodin Onni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta palautteestasi!

   Poista
 3. Nimetön18/3/16

  Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  rosemariini

  VastaaPoista
 4. Nimetön18/3/16

  Vastavierailulla. Upeita kuvia täällä blogissasi, niin kuin tämä puukuva ja tuo rantakuva etenkin.

  Miksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Aloitteleva kuvaaja onnistuu hyvällä (ja edullisella) kameralla. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Nimetön20/3/16

  Kiitos kommentistasi! Sinulla on valtavan inspiroiva blogi, selaanpas vähän pidemmälle vielä :)

  monniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yritän tehdä mahdollisimman asiapitoista blogia, joten saa nähdä, jos kynänvarteen tarttuisi mahdollisimman silmäänpistäviä asioita!
   Ties vaikka sarjakuvasi toisivat vahingossa inspiraatiota.

   Poista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!