foto

foto

torstai 10. maaliskuuta 2016

Kierrän sut kaukaa


Näet ihmisen, jota kaihdat. Oli syysi sitten mikä tahansa, niin kierrät hänet kaukaa. Tumma iho, kehitysvammaisuus, entinen päihdepotilas, pojalta näyttävä tyttö - mitä vain. Jotain poikkeavaa, jota et pysty sulattamaan. Et vain pysty.

Mitä löytyy mukavuusalueesi ulkopuolelta?
Silmiesi aukenemista, erilaisia ja sitäkin arvokkaimpia ihmisiä. Opit ja viisastut eniten ihmisiltä, jotka ravistavat sinun perin jähmettynyttä ajatusmaailmaasi. Suomalaisittain juron jäistä jääräpäisyyttäsi.

Mitäkö muka opin ihmisiltä, joilla on erilainen tausta? - Oppisit jokaisen olevan sinun kaltainen.

Sitäkö pelkäät? Silloin et enää pystyisi ummistamaan silmiäsi nähtyäsi epäoikeudenmukaisuutta.
Arvostatko siis enemmän tyhjää ja näennäistä ylpeyttäsi, vai elämän suurimpia arvoja? Huolenpitoa ja ihmisyyttä.

Elämän pelottavin asia on tajuta kaikkien ihmisten olevan samalla viivalla. Tismalleen yhtä arvokkaana kuin sinä, jääräpääni.

Haluaisitko, että joku näkisi juuri sinut arvottomana ja leimaamisen arvoisena? Mitäs jos me kiertäisimme sinut kaukaa? Mene pois.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi11/3/16

  Sinulla ihana tyyli kirjoittaa ♥. Jäin koukkuun! Aurinkoisen upeaa viikon jatkoa

  Zantra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Zantra upeasta kommentistasi. Lämmittää mieltä hurjasti!
   Ihanaakin ihanampaa loppuviikkoa arjen piristykselle! Pus!

   Poista
 2. Anonyymi18/3/16

  Hyvä kirjoitus! Sitten on toisaalta sellaisia kusipäitä, jotka on hyvä kiertää, esimerkiksi työpaikkakiusaajat ja muita sivuun työntävät pyrkyrit. Narsistit. Eivät he anna tilaa kenellekään. Ja kaikki ihmiset eivät lähde samalta viivalta - jos tarkoitetaan asiaa siinä mielessä, että vertaillaan maailman rikkaimman yhden prosentin väestönosan etuja siihen afgaanipakolaiseen, joka ei saa turvapaikkaa Suomessa siksi, että Afganistan on turvallinen maa. No, miksi sitten Suomen ulkoministeriön sivulla sanotaan tuosta maasta esim. näin: "Maan sisäinen konfliktitilanne jatkuu, ja terrori-iskujen ja väkivallan uhka on korkea". Ai niin, minä unohdin, tuolla tarkoitettiinkin meitä oikeita ihmisiä. Afgaaneille kelpaa vähempikin. Näin tuntuvat virkamiehet ajattelevan.

  jhuhtala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja kumarran kohteliaisuudesta ja hyvästä perusteellisesta kirjoituksestasi!

   Työpaikkakiusaajia löytyy ripoteltuna sinne sun tänne, narsismi on taas nykymediassa revitelty melkein joka kolmanteen ihmiseen - itse vältän sanan käyttöä. Tervettä narsismia on jokaisessa ihmisessä, jotta pystyy esimerkiksi pitämään huolta itsestään. Oletan sinun puhuvan tuhoavasta narsismista - mutta se on äärettömän harvinaista. Jääräpäitä ja huonosti käyttäytyviä kylläkin löytyy "perusterveidenkin" puolelta. Toisaalta myös tietyt ammatit vaativat tekijältään tilan vievää egoa, kuten vaativa myyntityö. Mutta ymmärrän hyvän pointtisi!

   Tuo loppukommenttisi on ihan huikea, lainaan sen joskus johonkin kirjoitukseeni. Se jos joku saa ajatuksen liikkeelle. Huikea huomio sinulta!

   Mahtava perusteellinen palaute kertakaikkiaan.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!