foto

foto

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kuormittava haaveilu


Onko sinulla haave, jonka toteuttamista lykkäät viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen?

Hahaa! Voit vain kuvitella minulla olevan niitä kasapäin, miksi muuten kirjoittaisin aiheesta. Yksi helpoiten toteutettavissa oleva haaveeni olisi oppia vahva englannin kielen taito. En ole kuitenkaan tehnyt mitään asian eteen, vaikka tietäisin arkeni helpottuvan jo pienellä säännöllisellä vaivannäöllä. Miksi? Tekosyitä löytyy loputtomiin. Selittely on asia, jossa me kaikki olemme varmasti luonnonlahjakkuuksia. "Mutkun".

Uskon, että alitajunnassa meille tärkeät - mutta toteuttamattomat - asiat väsyttävät mieltä. Lopulta toteuttamattomia asioita on kertynyt selkään kivisäkillisen verran. Ja ihmekös, kun väsyttää! Niin minua, kuin muitakin ihmisiä pitkin katukuvaa. Päivästä ja viikosta toiseen. Mutta kuinka moni näistä haaveista on edes lopulta meitä itseämme varten?

Aikamme ilmiö on haluta kaikkea, mitä ei ole edes mahdollista saada: mammonaa, mainetta ja kunniaa. Uskomme oikeasti saavamme jotain näistä aikanaan. Yeah right. Yritämme saada muiden hyväksynnän ja arvostuksen pinnallisilla asioilla - miten kieroon kasvaneita olemmekaan. Haaveilemme ostavamme sen hieman kalliimman auton, kuin mitä sillä kirotulla työkaverilla on. Tai kadehdittavan asunnon upealta paikalta velkaloukulla. Voisimme suorastaan ajaa itsemme näännyksiin, jotta näyttäisimme pinnallisesti paremmin pärjäävimmältä, kuin muut. Siinähän se elämä sitten nopeasti vilahtaakin silmien ohitse. Yrittämällä olla jotain saavuttamatonta muiden tähden. Mitäs jos kelpaisitkin näille ihmisille parhaiten sellaisena, kuin olet tällä hetkellä? Eikö tämä ajatus laskisi stressiäsi jo heti muutamalla pykälällä.

Itse päätän tehdä ryhtiliikkeen tässä ja nyt, en haaveile enää mistään suuresta, vaan ainoastaan pienestä suloisesta arjesta täynnä sotkua, meteliä ja naurua. Jos kurkottelisin vain puun alaoksiin - kuitenkin samalla tsempaten niitä, jotka purkivät kohti puun ylintä oksaa. Meidän elämäntehtävämme on saada muut ihmiset kukoistamaan, ja kaikki muu on pitkälti pinnallista hyväksynnän hakemista.

Nautitaan pienistä asioista ja ollaan armollisia itsellemme ja muille. Haaveillaan kohtuullisesti - ihan vain itsekkäästi itsemme tähden. 

Tässäkin on jo hyvä olla.


2 kommenttia:

 1. Anonyymi18/3/16

  Just näin MUTKU ja voihan sitä alkaa huomenna... Toisaalta joskus nuo unelmat kantavat huomiseen vaikkei koskaan toteutuisikaan. Vuosien päästä voi huomata monen unelman toteutuneen vaikkei "niskalimassa" ja räkä poskella niitä koti pyrkinytkään. Aurinkoista ja lämmintä kevättä sinulle.

  Zantra

  VastaaPoista
 2. Mahtava kommentti, kiitos ajatustesi jakamisesta!

  Itsellä ainakin tahtoo olla "huomisia" liikaa, aina lykkäämässä asioiden toteutuksia tulevaan.

  Mahtavaa viikkoa sinulle!

  -positiivisesta palautteesta kiittäen

  VastaaPoista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!