foto

foto

torstai 2. kesäkuuta 2016

Räsymatto

Tiedäthän, miltä kauniin värikkäät räsymatot näyttävät. Kauniita materiaaleja, erilaisia värisävyjä ja miten mitä erilaisemmat värit tekevät kokonaisuudesta vain säihkyvämmän. Niin myös sinullakin - hyvien ja huonojen puoliesi kanssa.Persoonamme muodostuu usein erityiseksi erilaisten säröjen kautta. Niiden tilanteiden kautta, jotka vaativat meiltä erityistä rohkeutta ja vahvuutta olla omia itseämme. Lisäksi huonot puolemme, kuten pelkomme ja itsekriittisyytemme syväntävät värisävyjä vain entisestään. Näiden tummien värien sulautuessa yhteen kirkkaiden ja pehmeiden värisävyjen kanssa lopputulos on mitä uniikein - ja niin pirun inhimillinen

Miten ihanaa olisikaan kuvata itseään humoristisesti pilke silmäkulmassa myös niillä rehellisen aidoilla huonoilla puolillaan, kuin syvän tummina raitoina ihasteltavaksi katsojalleen. 

Juhlimme ja iloitsemme usein vahvuuksistamme ja kauniista puolistamme, ja hyvä niin. Mutta miettiessäsi, miten värikkään räsymaton itsestäsi kutoisitkaan. Tuumihan...

Miten ainutlaatuinen ja erityinen olet.

Suoraan sanottuna siis ne piirteet sinussa, joita niin mielelläsi peittelet muilta, tekevätkin sinusta ennennäkemättömän kauniin! 

-Mietihän sitä!


P.s. Muistathan lukija-arvontani!

6 kommenttia:

 1. Niinpä,niin se on Isla ! Ei olisi matto mitään jos siinä olis vain hempeitä sävyjä tai vain tummia sävyjä. Vieri vieressä elämän arkiraitoja, tänään punainen, huomenna sininen, mustaakin löytyy ja niitä hempeitä pehmentämään elämän kulmakiviä. Samankin raidan vieressä eri väri saa uuden merkityksen. Jokaisen matto omanvärisensä niin uniikki ettei lähellekään löydy samanlaista. Tänään kudon kirkasta raitaa vaaleanpunaisen rinnalle viimeviikon mustan jäädessä taka-alalle.
  Mukavaa viikonloppua Sinulle !

  VastaaPoista
 2. Hyvä vertaus! iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon käynneistäsi blogissani ja kiitos myös vastauksestasi kommenttiini. Räsymatto on juuri täydellinen. Kuten sanoit,sopii näkyä niin hyvät kuin huonot luonteenpiirtet. Itse elämä on kuin räsymatto. siihen kuuluu tummat raidat ja myös kirkkaan väriset. Tummat raidat ikäänkuin korostaa niitä kirkkaita. jos ei olisi välillä synkempiä päiviä,niin ei osaisi arvostaa niitä kirkkaita hyviä päiviäkään.

  VastaaPoista
 4. Jos ei surua olisi, ei ilo ilolta tuntuisi.
  Itse tapaan sanoa aina, että turha luulla, että pyöreät ihmiset olisivat leppoisia! Kaikkea muuta!
  Ihana kirjoitus oli!

  VastaaPoista
 5. Hahhaa! Jos min vanhoista vaatteista tehtäis räsymatto, se ois aika mustanpuhuva. :) Välillä oikein naurattaa, miten kaapista löytyy aina päälle ne mustimmat vaatteet, vaikka lenkille lähtiessä. Lämmin kesäilta ja yks vetää mustissa tamineissa lenkille. Vain lenkkarit ei oo niin tummat. Mut ei räikeätkään. Niitä ostaessa heräs oikein ahistus, kun myyjä kaiveli esiin niitä kirkuvankeltasia ja punasia malleja. :) Onneks löyty hillitymmät.
  Vaatteissa jos yrittää laittaa jotain värikästä, käytän toki punaista, sinistä yms. jonkin verran, huomaa olon olevan jotenkin ahdistunut väärästä väristä. Ikään kuin väärä värisävy jotenkin muokkaisi koko päivän.
  Tossa matossa on kait mustat loimet. Minulle tuli jostain syystä mieleen nuottiviivasto. Se kyllä säätelee minun elämää. :)
  Väreistä tulee mieleen myös mielleyhtymiä; musta- voima, punainen - lämpö, valkoinen - puhtaus, keltainen -(yli)pirteys ( tai pääsiäinen :) ) jne. Jokainen varmaan mieltää eri värejä omalla tavallaan.
  Räsymatosta kokonaisuutena tulee mieleen mummoni, joka ahkerasti teki mattoja kangaspuillaan.

  VastaaPoista
 6. Voihan räsymatto! ❤️ Juuri tuollaisen iloisen kirjavan haluaisin...
  Tosin tähän elämäntilanteeseen sopisi ehkä raikas pastellisävyinen. Mutta niin: jos eloni kutoisin räsymatoksi, paljon olisi tummia sävyjä, joukossa pieniä määriä kirkkaita. Mutta nyt, uskon, tästä eteenpäin juurikin toisin päin...
  Ihana kirjoitus jälleen ❤️

  VastaaPoista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!