Pelkää jos pelottaa - mutta toimi. "Näin kestät kaikki eteesi tulevat asiat."

Mitä sinä pelkäät ja miksi?
Pelot voivat liittyä tilanteisiin (päätösten tekeminen) tai mielentiloihimme (epäonnistumisen tunne). Pahinta yksittäisessä pelossa on, että se voi vaikuttaa useisiin asioihin. Esimerkiksi yksinäisyyden pelko saa pelkäämän uusia tilanteita, uutta työpaikkaa työhaastatteluineen tai jopa kotona olemista. Auts, ollaan siis ongelmissa.

Pohjimmaisena jokaisessa pelossasi on tunne siitä, ettet pysty selviytymään siitä, mitä elämä voi tuoda eteesi.

En kestä jos nolaan itseni
En kestä jos menetän hänet
En kestä jos teen erehdyksen
En kestä jos menetän työpaikkani
En kestä yksinäisyyttä
TAI
En kestä epäonnistumista
En kestä menestyksen mukanaan tuomia velvollisuuksia
En kestä jos minut hylätään
TAI VAIN LYHYESTI
"En kestä!"

Kuitenkin...
Jos tietäisit kestäväsi kaiken eteesi tulevan niin mitä ihmettä sinun tarvitsisi enää pelätä? - Ei yhtään mitään!

Kun tästä lähtien tunnet pelkoa, niin muistuta itsellesi, että se johtuu vain siitä, ettet luota täydellisesti itseesi. Pelko on välttämätön, meitä suojaava ja valppaana pitävä voima. Kuitenkin erityisesti kasvatuksemme on luonut siitä niin meille haitallisen asian. Oletko kenties sinä kuullut koskaan rivien välistä sanoja: "ethän vain yritä liikaa"? Yllättävää onkin, että pelkomme ovat lähtöisin vanhemmiltamme, jotka ovat siirtäneet meihin omat pelkonsa! Jo pienestä pitäen meitä varoitellaan ympärillämme olevista asioista, joten pelon siirtyminen aikuisuuteen onkin lähtöisin kurahousuajoistamme; ei työpaikan tai muun nykyisen arkiympäristömme ummehtuneesta ilmapiiristä.

-Kiitos hei vanhemmat.

Tiivistän teille USKALLA ELÄÄ - Pelossa on voimaa  -kirjaa, joka on kansainvälinen menestysteos. Kirja lupaa lukijan kestävän kaikki eteen tulevat asiat luettuaan kyseisen kirjan. Katsellaan siis tulevina viikkoina, mitä kirjalla onkaan meille tarjottavaksi! Odotan mielenkiinnolla...