foto

foto

torstai 12. toukokuuta 2016

Miksei meidän tulisi murehtia?

Tunnet olosi paljon kevyemmäksi ilman murehtimista - kenties vanhat farkut mahtuvat silloin jalkaasi.

Elämän kauniit yksityiskohdat jäävät huonotuulisena huomaamatta. kuten minkä muotoisilta villakoirat näyttävät nurkissasi.

Sinulla on lupa herkutella myös hyväntuulisenakin! Oletko kenties koskaan ostanut lohturuokaasi hyvänä hetkenä? -Et? Ihmekös haluat murehtia väkisinkin...

Humalassa on hauskempaa - hyväntuulisuus saa aikaan mielihyvää aiheuttavaa mielihyvähormonia.


Näytämme kauniilta muulloinkin, kuin kyynelet silmissä peilin edessä tai nassu rusinana rypyistä. Eikus hetkinen.

Tilisaldo näyttää huomattavasti suuremmalta mieli tyytyväisenä - tiedät kai sanonnan puolilasillisesta vettä. Se voi päteä myös puoliksi maksamattomaan laskukasaankin.

Murehtimisesta ei saa tuntipalkkaa. Pystyisitkö käyttää ajan a) johonkin hyödylliseen b) johonkin täysin turhaan ja hauskaan. Älä jää turhaan nurkkaan seisomaan pää alaspäin, kun kukaan ei kerran maksa sinulle siitä. Yhtä luotaan työntävältä murehtiminenkin näyttää.

Kukaan ei oikeasti jaksa seurata vierestä murehtimistasi, joten miksi siis sinä itse olisit huonoa seuraa itsellesi?

Murehtiminen on kuin keinutuolissa kiikkumista; se antaa jotain tekemistä, mutta ei vie sinua eteenpäin.


Ihanaa ja huoletonta päivää!

6 kommenttia:

 1. Tämä on niin totta, mutta toteuttaminen niin vaikeaa. Turhista ei kannata murehtia (tai no, kuka määrittelee mikä on kellekkin turhaa..). Mutta tuntuu, että esim. omasta lapsesta murehtimista ei vain voi välttää, minä ainakaan, oli lapsi sitten pieni tai aikuinen. Kai se kertoo myös välittämisestä. Tuo sana on muuten ihan hirveä, kun oikein miettii. :D Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistäsi Outi! Niin, kai sitä murehtimisella mietitään asioita, jotka ovat meidän elämässämme niitä tärkeimpiä - perhettä, työtä, ihmissuhteita. Liiallinen miettiminen olisikin ehkä hauskempi termi, heh!

   Ihana, kun murehdit! Muista sanoa se myös joskus murehtimisen kohteellekin, heh! ...saattaisi nousta pieni imarreltu hämmennys (lapsesi) kasvoille!

   Kaikkea ihanaa ja aurinkoista viikkoosi!

   Poista
 2. Tänään radiossa sanottiin, että on joku tutkimus, jossa todettiin, että murehtijoilla aivot toimivat paremmin...siis murehtijoilla...luulisi kyllä toisin päin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh heijaa! Toivottavasti mahdollisimman moni huomaisi viestisi! Niin helpotus, kaikkea sitä oppiikin. Kiitos Hannele tästä!

   Onnenmurusia viikkoosi!

   Poista
 3. Huomenta.Ja kiitos kommentoinnista.Tuo huolissaan olo,sehän on joka päiväistä nykyään.Tein tuossa välillä uutisten kuuntelu ja katselu lakon.Huolissaan olo kaikkosi,mutta kun sitä negatiivista tunkee joka uutisissa,ikäänkuin voimaa ei piilisi hyvissä uutisissa monin verroin enemmän.Huolet pulpahtavat kun uutiset kertovat pommeista,kaltoin kohteluista,kaikenlaisesta epävarmuuden aiheuttajasta.maailman tilanne nyt vaan on sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Ja kiitos viestistäsi! Onpas hauska sattuma, itsekin tein juuri samanlaisen uutislakon aikaisemmasta aktiivisesta seurannasta huolimatta. Juuri samanlaisia ajatuksia oli itsellänikin silloin taustalla! Mielenkiintoista, sillä käsittääkseni mainitsemasi lakko on ollut jonkin verran yleistä. Onneksi uutisista tulee myös joskus erikseen näitä "hyvän mielen uutisiakin".

   -Hymyilisivätköhän suomalaiset enemmän, jos uutisiin sisällytettäisiin enemmän positiivisia uutisia? Heh.

   Kaikkea ihanaa päivääsi!

   Ja kiitos vielä viestistäsi!

   Poista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!