foto

foto

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Päivän paras hetkeni - onnistunut aamu

Kerron sinulle hyvin alkavasta aamustani.

Herätys mahdollisimman aikaisin, jotta saan tehtyä kaiken ajallaan - mutta hieman väsyneenä - ilman stressaavaa kiirettä. Voin kertoa, että kiireinen aamu aiheuttaa vain turhaa stressiä ja tuskastuneisuutta, ainakin minulle.

Heti silmien avaamisen jälkeen laitan puhelimesta soimaan fiilistä kohottavaa musiikkia (ei radiota!), kuunnellen sitä puolisen tuntia. Tämä on suurin salaisuuteni onnistuneeseen aamuun. Aamuaskareita tehdessä kuunneltava musiikki jää päähän soimaan loppupäiväksi, varsinkin jos sen on kuunnellut kunnon kuullokkeilla. Silloin tuntuu, kuin bändi soittaisi vieressäni minun pedatessa sänkyäni.Tällöin musiikki vain alkaa virtaamaan päässäni ja virkeys nousee musiikin rytmien mukana.

Monipuolinen ja huolellisesti tehty aamupala (aikaisin heränneenä ehtii mihin vain!). Tuoremehua, kahvia ja teetä, makeaa puuroa tai muroja hedelmäviipaleiden kera, kreikkalaista jogurttia, marjakeittoa ja ripaus kuorrutettuja pähkinöitä. Näillä aineksilla ei voi aamu lähteä liikkeelle kuin hyvällä tuulella - olivat yöunet menneet sitten miten vain. Herkullinen ja silmiä hivelevä aamupala lempimusiikin tahdissa kahvin tai teen tuoksussa. Nam! Herään mieluusti silmät ristissä tuon tähden. Yllättävää kyllä, tiskaaminenkin ja loppusiivoaminenkin tuntuu miellyttävältä mieli ja vatsa kylläisenä, vannon sen!

Siivoilen hieman musiikin soidessa taustallani, sillä on mukava palata pitkän päivän jälkeen menoista kotiin se (tai vähintään keittiö) siistinä. Vielä kun ehdin jaksan heittää aamukävelyn tai -lenkin, niin olen positiivisessa pöllyssä koko päivän. Raikas aikainen aamuilma kun on mitä päihdyttävimmän tuntuinen! Toisinaan katson tai kuuntelen uutisia kupposen kuumaa juodessa, joskus taas voisin suorastaan heittää koko tv:n ikkunasta pihalle. Luin aamu-uutisten lisäävän stressitasoa, ja en usko tiedon olevan kovinkaan väärässä.

Hyvin alkaneesta aamusta tulee päättäväinen olo; tapahtukoon päivän aikana mitä vain, olen pyrkinyt toteuttamaan kaiken mahdollisimman hyvin onnistuneen päivän eteen. Tällöin minua eivät pienet tai suuretkaan arjen tempaukset heiluta suuntaan tai toiseen, tai ainakaan niin paljon.

Mitä aamurutiineja sinulla on? Onko sinulla, aamuvirkkuna tai -torkkuna, vinkkejä meille muille jaettavaksi? 


...♪...♪♫.    

                                                       -coffee!

Mahtavaa päivää! 

...espressopannun kansi ulkopuolelta täynnä sormenjälkiä, ooops!

12 kommenttia:

 1. Anonyymi8/4/16

  Meillä myös onnistunut aamu! Herätys vasta klo 6, aamupuuhat pentujen kanssa ja sitten lenkki raikaassa ulkoilmassa!

  maliska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten mahtavaa! Pennut ovat varmasti niin energiaa antavia ja voimauttavia, kuin myös energiaa vieviäkin. Ihania otuksia.

   Todella onnistuneelta aamultahan tuo kuulostaa.

   Mahtavaa päivää!

   Poista
 2. Anonyymi9/4/16

  Viikonloppuisin meillä on mieheni kanssa aina sama rutiini, ensin juodaan aamukahvit, sitten tehdään pieni metsälenkki, jonka jälkeen käydään yhdessä postilaatikolla hakemassa lehti. Laatikolle on matkaa melkein kilometri. Samalla tuodaan naapurin vanhan parin lehti että hekin pääsevät lukemaan, mitä maailmalla on tapahtunut.

  Purulaari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, miten onnelliselta aamulta kuulostaa! Täynnä iloista tekemistä ja naapurin auttamista jo aamulenkistä lähtien.

   Hyvää työtä!

   Poista
 3. Anonyymi10/4/16

  Jos suinkin illala on jaksanut siivota keittiön tip-top kuntoon, lähtee aamu huomattavasti mukavammin käyntiin. Minä kanssa harrastan aamupaloja, johon olen hieman panostanut ja nähnyt vaivaa. Silloin päivä lähtee hyvin käyntiin. :)

  soikkuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Itselle käy aina huonosti myöhäisten iltojen jälkeen. Ylläri tiskien kanssa heti herätessä. Ei hyvä...

   Sinäkin myös, jes! Joku muukin huomannut rauhallisen aamupalan rauhoittavan alkavaa päivääkin.

   Mahtavaa päivää sinulle!

   Poista
 4. Anonyymi10/4/16

  Olen selkeästi ennenmminkin illanvirkku ihminen Nuorena lähdin töihin lähes suoraan sängystä ja se on oikeasti stressaavaa. Nykyään, iän myötä, olen löytäny harmonisen aamurutiinin. Illalla lataan kahvinkeittimen valmiiksi, etsin ehkä jo vaatteetkin valmiiksi ja eväät valmiina jääkaapissa. Eli mahdollisimman monta juttua jo etukäteen. Aamulla sitten vain herään silmät ristissä ja kahvia juodessa lähtee päivä hiljalleen käyntiin. Katon usein telkkua samalla tai luen kirjaa, riippuen siitä, olenko yksin kotona, vai nukkuuko joku vielä viereisessä huoneessa. Ajoissa töihin, niin työtkin alkaa ilman hässäkkää. Vapaapäivinä ihanaa on nukkua niin kauan kun nukuttaa ja tehä sitte rauhassa aamupalat ja lukea läppäriltä aamulehteä sun muuta... Aika harvoin teen mitään toisin. Nyt nää rauhalliset aamut on helppoja, kun ei oo pieniä lapsia. Niiden aikana ei vaan onnistunu näin rauhassa. Ikää tulee, mut toisaalta elämä oikeasti myös helpottuu joiltain osin. Välillä kyllä kaipaa myös niitä meluisiakin aamuja. :)

  Sartsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi aamutorkku löydetty!

   Juurikin näin, aamuvuoroon herääminen ei ole helpointa mahdollista. Esivalmistelut kyllä helpottavat ihan hurjasti aamua, mutta silti omalla kohdalla niitä jää usein tekemättä. Kirjan lukeminen aamuisin on mahtavaa, otan tuon vinkin sinulta talteen. Aamutelevisiosta olen luopunut toistaiseksi. Heh, vapaapäivistä on kyllä aina rutiinit kaukana - ja hyvä niin! Ikä ja onni kulkevat käsi kädessä, tohdin sanoa.

   Hanki uusi lemmikki vetämään verhoja ja pöytäliinoja alas, niin saat äkkiä elämää aamukahvin oheksi!

   Kiitos tuhannesti ihanasta kirjoituksestasi!

   Aurinkoista päivää - suuremman tai pienemmän hässäkän kera!

   Poista
 5. Anonyymi11/4/16

  Ihanan positiivinen blogi. Kiireettömät aamut ihan parasta, juoda aamukahvi rauhassa kun muut vielä nukkuvat.

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän todella paljon hyvän mielen sanoistasi! Positiivisten lukijoiden tekemä positiivinen blogi. Aamuhiljaisuudessa vietetty aamupala on kyllä omaa ylellisyyttänsä.

   Mukavaa viikkoa! - Ja hyviä aamukahveja!

   Poista
 6. Anonyymi11/4/16

  Minun mielestä kaikki hetket on jollakin tavalla hyviä ja opettavaisia...pahastakin voi oppia hyvyyttä jos haluaa...nautin koko päivästä, en vain pienistä hetkistä, sen takia en jaa päiviäni pieniin osiin, sillä rakastan kokovaisuutta.

  seetha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa! Pienet asiat summaavat kokonaisuuden. Juurikin näin.

   Mukavaa päivää!

   Poista

-Kiitos paljon! Nauti päivästäsi!