foto

foto

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

23:09

Paikka: oma kämppä
Tuntomerkit: musta-harmaa asu
Seura: Ben ja Jerry
Ajatukset kielen päällä: Cookie Dough
Rikosnimike: murehtiminen

Blogini tarkoitus on herätellä ihmisiä elämään mielekkäämpää elämää itseään ja muita kunnioittaen. Come on. Miten pirussa tuollaista saa upotettua muiden päähän mustavalkoisella tekstillä. Mitä ihmettä oikein kuvittelen.

On niin valtavasti asioita, joita haluaisin kertoa niin monelle ihmiselle - suorastaan pamautellen kattilan kansia pään yläpuolella. Siitä, miten meidän omalla avoimuudella ja lempeydellämme oma ja muiden elämä muuttuisi paljon paremmaksi. Mitäs vaikeaa tuossa muka on, saatat miettiä, jatkaen: kyllähän minä osaan. Myös minä olen pitänyt useaa asiaa itsestäänselvyytenä, mutta nyt olen törmännyt viikoittain asioihin, jotka saavat todella ihmetyksiin. -Miten me oikein kohtelemme muita ihmisiä?

Tuntuu, kuin olisin sivustaseuraaja ympärillä tapahtuville asioille. Negatiivisuus on ottanut ison siivun päivittäisistä uutisista, ihmisten keskusteluista kahviloista bussinpenkkeihin ja ironia kukkii suosituimpana "huumorimuotona". Agh. Mitä ovelaa on piilomollata muita aina tilanteen tullen - siihen pystyy kuka tahansa päätön idioottikin.

On niin helppoa väsyttää muita ihmisiä negatiivisuudella, ja usea sitä tekeekin - huomaamattaan. Ei oikeastaan ole asiaa, josta ei voisi valittaa. Mutta päinvastoin ei ole asiaa, josta ei voisi puhua hyvää. Ja puhummeko sitä? Vähän, sillä kaikkea hyvin tapahtuvaa pidetään itsestäänselvyytenä. Sen sijaan kaivamme myyrän lailla kaikki toisten ihmisten ja asioiden puutteet ja viallisuudet esiin. Eikö ole raskasta elää pelkästä negatiivisuudesta ja kritiikistä, päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

Heitän sinulle lusikallisen jäätelön jälkeen ajatuksen - suklaahippukeksitaikinan paloja mmm - odotas. No nyt se päivän ajatus sinulle (ja minulle) ...!

Miten paljon negatiivisuutta jaat huomaamatta itsestäsi muille?

Omalla kohdalla sorrun liikaan murehtimiseen, joka varmasti ottaa kavereita aivoon. Samoin itsekritiikkiin, joka onkin kerran tulkittu nöyryyden sijaan marttyyriudeksi - ohops, ei mennyt ihan putkeen. Saatan hiukan naurahtaa tälle! [leveä virne] Lisäksi huomautan paljon näkemästäni negatiivisuudesta ympärilläni, väsytän itseni työllä näännyksiin vaappuen eteenpäin, kuin vapun jälkeinen teekkari, sekä valitan haukotellen päivän väsymyksestä liiankin usein. - Ja tähän päälle vielä ne asiat, joita en edes itse tiedosta! Huh. Itselläni riittää ennen kesää paljon parantamisen varaa.

Negatiivisuus nollaan - kesäkuntoon 2016!

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Erilaisuus

I) - Tiedäthän, miten rasittavia ovat eri tavalla ajattelevat ihmiset?

II) - Tiedäthän, miten nolottaa olla erilaisten ihmisten kanssa. Kun kokee nolostumisen tunteen siitä, miten mustavalkoisia omat ennakkoluulot ovatkaan olleet. Kun tyyppi, johon tutustut osoittautuukin todella mahtavaksi - toisin kuin alunperin oletit. Tiedäthän sen pienen häpeän iskun omassatunnossasi?



Erilaisuus pelottaa, väsyttää ja inhottaa, ärsyttää, suututtaa ja turhauttaa. Syynä on ihmisten pienen pieni kupla, jossa kukin elää arkeaan. Tämä pieni arkirutiineista ja lähimmäisistä ihmisistämme koostuva kupla pitää elämän kasassa, ja suojaa meitä. Samalla se kuitenkin toimii silmälappujen tavoin - siedämme vain meidän näköisiä asioita ympärillämme, jolloin suljemme paljon erilaisia asioita pois näkökentästämme.

vammainen, päihteiden suurkäyttäjä, sukupuolen vaihtaja, maahanmuuttaja, homoseksuaali, invalidi

Saatoit hieman hätkähtää, ja tuumia, ettei sinun tarvitse nyt sentään ihan kaikkea sietää. Olethan sentään muita ripauksen parempi...

Erilaisen ihmisen kanssa viihtyminen riippuu suurelta osin itsestäsi. Jokainen kohtaamasi ihminen opettaa jotain hänestä - mutta ennen kaikkea sinusta!  Toinen ihminen toimii meille peilinä näyttäen oman avoimuutemme, herkkyytemme ja ymmärryskykymme muita ihmisiä kohtaan. Ja koska asenteemme elämään säilyy samana puhekumppanista riippumatta...

...jos käyttäydyt ylimielisesti "liian" erilaisia ihmisiä kohtaan, käyttäydyt siten myös läheisillesi - perheenjäsenille, tuttaville ja työkavereille. Tiuskinnan äänensävy ei muutu eri tilanteissa.

Olemme kaikki kokeneet vastoinkäymisiä, joten sinun vastoinkäymisesi eivät ole niin suuria, että voisit alkaa arvottamaan muita ihmisiä (yllätyitkö?). Seisomme samalla viivalla, yhtä arvokkaina ja samanlaisia elämänkokemuksia kohdanneina. Erilaisuus näkyy myös siinä, että samoihin kokemuksiin reagoidaan eri tavalla. Mietipäs, jos sinua ärsyttävät ihmiset ovatkin käyneet läpi tismalleen samoja kokemuksia, kuin sinä. Suhtautuen niihin vain heille ominaisella - sinua ärsyttävällä - tavalla.

Rakasta muita ja opettele rakastamaan itseäsi erilaisuuden kautta. Anna jokaisen ohikulkijan puhaltaa kuplasi suuremmaksi pala palalta. Eikö olisikin hienoa saada ymmärrystä erilaisista taustoista, arvomaailmoista ja elämäntarinoista! Kumpi alun kahdesta vaihtoehdosta miellyttää nyt sinua?

Oppimisen iloa erilaisia ihmisiä kohtaan!

Ethän haluaisi, että joku sulkisi sinut pois näkökentästään.




 Loppukevennys - kävelykadulta pongailtua 

DSC_0057.JPG

En ole ikinä nähnyt osuvampaa myyntikylttiä. Oikein pahoitin mieleni kävellessäni kyltin oikealta puolelta! No coffee = ei kahvia. Eipä sitä kahvia kyllä muualla osunutkaan kohdalle. Hmh.

torstai 24. maaliskuuta 2016

Hän joka kertoo sinulle juoruja

isla14.jpg

Kuka hölmö tahansa pystyy arvostelemaan, tuomitsemaan ja moittimaan - ja useimmat hölmöt sen tekevätkin.
-Dale Garnegie

Pahan kuuntelija on puhujan kumppani.
-Platon

Pahan kuuntelija on puhujan kumppani. Aina voi kritisoida juoruajaa takaisin kasvotusten, mutta vain harva tunnistaa niin hyvin omat rajansa, että kykenisi siihen. Vaatii teräksistä itsetuntoa lähteä pilke silmäkulmassa heittämään kritiikkiä takaisin itse kritiikin levittäjälle eli juoruajalle. Mutta huomaatkin jo varmaan sanamuodoistani tilanteen hauskuuden, jota kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. Ihan vain toista toverillisesti kiusaten. Muista samalla kysyä myös puhujan kuulumiset, sillä ylimääräinen lapsellinen avautuminen kielii puhujan sen hetkisestä huonosta olosta. Peace and love.

Oletko koskaan miettinyt, mitkä ovat puhujan motiivit levittää pahaa sanaa eteenpäin? 

Kokeilepa kysyä kerran... miksi kerrot tämän asian minulle, ja voit vain kuvitella puhujan saavan pysyvän lyönnin omaantuntoonsa (luultavasti hän ensin loukkaantuu tempustasi, mutta kiittää myöhemmin mielessään antamastasi opetuksesta). Kysy tämä kysymys myös itseltäsi(!), kun olet lähtemässä sivuraiteille omista arvoistasi - muiden välittämisestä ja pyrkimyksestäsi vahvaan itsetuntoon. Miksi olen kertomassa pahoja sanoja eteenpäin? Miksi alennun juoruajaksi?

Koska negatiivinen supina kielii jo kauas huonosta itsetunnosta ja alemmuuden tunnosta, veikkaankin sinun haluavan olevan mielummin muille esikuva terveestä ja positiivisesta elämänasenteesta. Että olet ihminen, joka ei pyllistele ja kumartele muille, vaan seisoo selkä suorana omien arvojensa takana. Koska olet tarpeeksi vahva ja viisas siihen.

Jos joku kertoo juoruja sinulle, hän haluaa hyödyntää sitä, että kertoisit asiaa eteenpäin. Puhuja siis hyväksikäyttää sinua omat tarkoitusperänsä etusijalla. Ja koska voit kunnioittaa vain toista tässä tilanteessa; kumartelet juoruajalle samalla pyllistäen puhumisen kohteelle.

Hän laittaa sinut siis pyllistelemään omasta puolestaan pahaa sanaa eteenpäin seuraavalle ohikulkijalle - joka saattaa liittyä pyllistelyjonoon kanssasi ...tai lähteä todella nopeasti kauas läheltäsi.

Minkälaisen vaikutelman annat itsestäsi muille ihmisille?

Löydämmekö sinut housut nilkoissa?


*pahoittelen värikästä kirjoitustyyliä, mutta vakavaa ja surullista asiaa on helpompi lähestyä huumorin kukkasin

Levitetään positiivisuutta, kannustusta ja hymyä kanssakulkijoihin!

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pahan puhuminen

"Jos vihaat jotakuta ihmistä, sinä vihaat jotakin hänessä, mikä on osa itseäsi. Se mikä ei ole osa itseämme, ei voi vahingoittaa."

Selän takana puhuminen, juoruaminen, joukkoterapia.

Joukkoterapiaa, jossa puhujat käsittelevät omia pettymyksiään ja tunteitaan muiden elämänkohtaloilla. Keskustelua, jolla yritetään erittäin epätoivoisesti liimata omaa rikkinäistä elämää kasaan. Analysointia ihmisistä, tapahtumista ja asioista, joita ei edes tunneta. Jos tunnettaisiin puhumisen kohde täysin - kenelläkään ei olisi sydäntä kohdella toista ihmistä niin huonosti.

Koomisinta ilmiössä on se, että koska toisten asioista puhutaan toisten selän takana...
...juoruaminen on ikiliikkuja, jolla ei pyritä saamaan ratkaisua, muuhun kuin omien tarpeiden tyydyttämiseen.

Luit oikein, tyydyttämiseen. Juoruaminen tuottaa mielihyvähormonia, jota ahkera ihminen saa jo työnteosta ja liikkumisesta. Näin ollen sokerimunkki ja pahan puhuminen auttavat niitä ihmisiä selviämään elämästä, joilla ei ole voimia parantaa itse omaa elämänlaatuaan. Koska omaa elämää ei jakseta parantaa - laitetaan muut ihmiset etäälle lasikoppiin arvostelua varten. Tietysti salaa selän takana. Mitä jännää siinä silloin olisi, jos asioista puhuttaisiin suoraan, jolloin puheenaihe loppuisi välittömästi oikean vastauksen jälkeen. Mitä silloin olisi sokerimunkin kylkiäisenä?

Annan sinun toteuttaa omaa luovuuttasi muiden ihmisten kustannuksella, jos siltä tuntuu. Mutta sanonpahan vain...

"Se joka kertoo sinulle juoruja, kertoo juoruja sinusta."

Halusit sitten uskotella itsellesi mitä tahansa, niin juoruaminen muista ihmisistä kaverien kesken pinnallistaa kaverisuhteitasi. Tämä kaikki aika on poissa siitä, että käsittelisitte teidän oikeita tunteita oikeista asioista. Ei vain naamioituna muiden elämän arvosteluun.

Mitä sinulle oikeasti kuuluu? Miten parisuhteessasi menee? Mikä on pahin kokemasi loukkaus? Entä järkyttävin kokemasi asia?

Miten pelottavaa olisikaan puhua asioista niin avoimesti ja herkkinä, kuin ne todellisuudessa ovat. Silloin ymmärtäisit, ettei ympärilläsi olekaan monia ihmisiä, joille uskaltaisit uskoutua oikeista tunteistasi. Etkö siis ansaitsisi paljon enemmän? Kypsiä, itseään* arvostavia ihmisiä, jotka haluavat vilpittömästi muiden pärjäävän elämässään. Ihmisiä, jotka keskittyvät omien ja muiden tavoitteiden toteuttamiseen täynnä itsevarmuutta ja elämäniloa. Nauraen onnellisille asioille omassa ja muiden elämässä. Täynnä lämpöä ja välittämistä. Vai siirrytkö ilkeän naurun pöytään täynnä katkeruutta, menetettyjä unelmia ja sokerimunkkien luomia liikakiloja.

On ihmisiä, jotka suhtautuvat lempeästi muihin ihmisiin, vaikka nämä olisivat miten jääräpäitä tahansa. Miksi?

"Ihailemalla toisten erinomaisuutta tai pyrkimystä siihen pääsemme siitä itsekin osallisiksi."

*Itseään arvostava ihminen on tarpeeksi vahva arvostaakseen muita ihmisiä huolimatta heidän erilaisuudesta tai heikkouksistaan - koska kukaan ei ole täydellinen.


- Muiden epätäydellisyyttä ymmärtävä ihminen kestää myös oman epätäydellisyytensä. Kestätkö sinä omasi?

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

[photos Suomenlinna II]

Tulkintoja on yhtä monta kuin katsojaakin, mihin sinä kiinnität huomiosi erilaisissa valokuvissa?












Itse jäin lähinnä miettimään, onko luvallista ottaa kuvia myyntituotteista. Pitänee käydä sitten ostamassa nuo kaikki kuvassa näkyvät kortit itselle, jos viimeinen kuva on laiton. Saisipahan tutut ja kaverit viimein oikein urakalla niitä viime vuosien puuttuvia lomakortteja! Ja minä mojovan käsisäryn. Ah. Mutta siis Suomenlinnakeskuksesta pöllitty tämä kuva + ilmainen santsikuppi kahvia. Rakkautta.

Ps. Olenko ainoa, joka löytää teletappikukkulat 3.viimeisestä kuvasta? Vai onko se vain tämä aikainen herätys...

lauantai 19. maaliskuuta 2016

[photos Suomenlinna I]

I) Pink
 
 

On tuossa värissä kyllä jotain rauhoittavaa!


II) Church
 

Näenkö ♡:en?


III) Crazy 👌

Kunhan kukkalaatikossa on jotain vihreää virkistykseksi. Ei se nyt niiiin tarkkaa ole, onko se viime vuoden puolelta. -Tykkään tästä kuvasta!

Kenen lapanen on unohtunut? -Täältä löytyy, jos satut kaipaamaan sitä.


Suomenlinnan Mount Everest yläkuvassa, vai sittenkin Kiinan muuri*? Koomisen näköinen joka tapauksessa ulkomaisine turisteineen - joita oli muuten yllättävän paljon! 

Tässä hieman harjoittelukuvia, saa nähdä jos kevät toisi mukanaan mielenkiintoisempia ja hymyn irrottavia valokuvia teidän katseltavaksenne!

*piti mokoma tarkistaa oikeinkirjoitus - - - 

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Heitän pallon sinulle!

Hei sinä siellä, juuri sinä!

Mikä sinua puhuttaa?
Ottaa päähän, ärsyttää.
Vaivaa, murehdittaa, v*tuttaa.
Naurattaa, hymyilyttää, huvittaa.

Millä sinä siis vaivaat päätäsi?

Heitäpäs murheen tai ilon palanen tänne, niin saadaan yhdessä monen pään kera rikkaampia näkökulmia kehiin!
Elämä ei ole koskaan niin vakavaa, etteikö solmuja pystyisi yhdessä aukaisemaan.

Haluaisin kirjoittaa lukijoita varten, joten koska osin tietämättämme jaamme paljon samankaltaisia asioita, miksi emme siis hyödyntäisi joukkovoimaa.
Olemme ja elämme toisiamme varten.

:lla Isla

Luonnollisesti myös kirjoitusaiheetkin loppuvat säännöllisin väliajoin kesken, heh!

Hukuttaudu hyvään oloon

Onko sinulla tällä hetkellä hyvä olo?

isla12.jpg

Teet asiat niin hyvin, kuin arjen sekamelskassasi pystyt, mutta silti virkeytesi jättää toivomisen varaa. Fiilistele ja mieti siis rauhassa tätä kirjoitustani. Hyvä olo lähtee perusasioista, joten siksi ajatuksenjuoksunikin lähtee niistä liikkeelle.

Syö sitä, miltä fiiliksesi tuntuu. Vältä kuitenkin itsesi kiusaamista liiallisella puutteella tai yltäkylläisyydellä. Syö niin, että sinulla on hyvä olo vielä syömisen jälkeenkin. Ei vain ennen katsellessasi lautasellista eiffeltornia. Kuinka arvokas olet? Onko kasa sokerisuolarasvamättöä sinua arvokkaampaa? Kuvittele olevasi liian arvokas sille, että tunkisit suuhusi oloasi huonontavia ruoka-aineita. Herättelen sua lisää. Olet täysin arvoton kenellekään, joten senkus syöt itsesi hengiltä ja turrutat stressiä kehoasi sekoittavalla halvalla mätöllä.
 
Auts, tuon äskeisen kirjoittaminen sattui, jatketaanpas. Liiku. Liiku ja liiku. Ihan vain oman virkeytesi tähden. Älä liioittele tai vähättele asennettasi liikuntaan. Tiedetään, että fyysinen aktiivisuus toimii päihdyttävästi hyvän olon boostina. Miksi et siis hyödyntäisi tätä salaista dopingia omassa kiireisessä arjessasi? Sinulla on oikeus olla niin täynnä energiaa, kuin mitä ihminen kykenee vain olemaan. Eikö tämä helpottaisikin arkeasi ja lähimmäistesi kanssa olemista valtavasti. Virkeällä ja energisellä on paljon, mitä antaa muille: kärsivällisyyttä, hyvää työnlaatua ja aitoa iloa muita ihmisiä kohtaan.

Miksi jotkut liihottelevat eteenpäin rasittavan hyväntuulisesti - ja perhana vielä päivästä toiseen. Rakkaus ja usko johonkin tekevät sen. Mihin uskot horjumattomasti nyt ja missä tahansa tilanteessa? Omista elämäsi tälle elämän eliksiirille, tai vaihtoehtoisesti etsi tämä asia, joka turvaa selustasi. Oli se sitten hengellisyys, rakkaus tai mielenkiinnon kohde, suorastaan hukuttaudu sen tuomaan hyvään oloon.

Haastankin itseni ja sinut... hidastamaan arjen vauhdikkuutta etsien niitä pieniä asioita, jotka lisäävät hyvää oloa päivittäin. Oli se sitten aamukävely päihdyttävän raikkaassa aamuilmassa tai virkeydellä hemmotteleva marjasmoothie - toista näitä erikoishetkiäsi niin usein, kuin muistat. Ja mieluusti vielä ihanien ihmisten ympäröimänä.


Olet arvokkainta, joten kohtele itseäsi sen mukaisesti. Rakastaen ja hemmotellen.
 Jälkimmäinen kuva minun yhdestä arjen huippukohdastani - aamuilman syleilevästä raikkaudesta. Pus!



 Mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kuormittava haaveilu


Onko sinulla haave, jonka toteuttamista lykkäät viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen?

Hahaa! Voit vain kuvitella minulla olevan niitä kasapäin, miksi muuten kirjoittaisin aiheesta. Yksi helpoiten toteutettavissa oleva haaveeni olisi oppia vahva englannin kielen taito. En ole kuitenkaan tehnyt mitään asian eteen, vaikka tietäisin arkeni helpottuvan jo pienellä säännöllisellä vaivannäöllä. Miksi? Tekosyitä löytyy loputtomiin. Selittely on asia, jossa me kaikki olemme varmasti luonnonlahjakkuuksia. "Mutkun".

Uskon, että alitajunnassa meille tärkeät - mutta toteuttamattomat - asiat väsyttävät mieltä. Lopulta toteuttamattomia asioita on kertynyt selkään kivisäkillisen verran. Ja ihmekös, kun väsyttää! Niin minua, kuin muitakin ihmisiä pitkin katukuvaa. Päivästä ja viikosta toiseen. Mutta kuinka moni näistä haaveista on edes lopulta meitä itseämme varten?

Aikamme ilmiö on haluta kaikkea, mitä ei ole edes mahdollista saada: mammonaa, mainetta ja kunniaa. Uskomme oikeasti saavamme jotain näistä aikanaan. Yeah right. Yritämme saada muiden hyväksynnän ja arvostuksen pinnallisilla asioilla - miten kieroon kasvaneita olemmekaan. Haaveilemme ostavamme sen hieman kalliimman auton, kuin mitä sillä kirotulla työkaverilla on. Tai kadehdittavan asunnon upealta paikalta velkaloukulla. Voisimme suorastaan ajaa itsemme näännyksiin, jotta näyttäisimme pinnallisesti paremmin pärjäävimmältä, kuin muut. Siinähän se elämä sitten nopeasti vilahtaakin silmien ohitse. Yrittämällä olla jotain saavuttamatonta muiden tähden. Mitäs jos kelpaisitkin näille ihmisille parhaiten sellaisena, kuin olet tällä hetkellä? Eikö tämä ajatus laskisi stressiäsi jo heti muutamalla pykälällä.

Itse päätän tehdä ryhtiliikkeen tässä ja nyt, en haaveile enää mistään suuresta, vaan ainoastaan pienestä suloisesta arjesta täynnä sotkua, meteliä ja naurua. Jos kurkottelisin vain puun alaoksiin - kuitenkin samalla tsempaten niitä, jotka purkivät kohti puun ylintä oksaa. Meidän elämäntehtävämme on saada muut ihmiset kukoistamaan, ja kaikki muu on pitkälti pinnallista hyväksynnän hakemista.

Nautitaan pienistä asioista ja ollaan armollisia itsellemme ja muille. Haaveillaan kohtuullisesti - ihan vain itsekkäästi itsemme tähden. 

Tässäkin on jo hyvä olla.


maanantai 14. maaliskuuta 2016

Maanantaille



Tsempit tämän kahvikupin ääreltä sinne toisen maanantaiväsyneen luo!

Tästä viikosta tulee mahtava, kunhan meillä on jätepussi niitä negatiivisia ajatuksia ja ihmisiä varten. Anna siis jätepussin kaapata kaiken kuran sisäänsä. Minä ainakin ajattelin tehdä niin.

Säteile sinä sillä välin - maanantaista sunnuntaihin. Ja uudestaan!

...ole se aurinko, jota et ympäriltäsi löydä!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

You are perfect*


Entä jos tämä hetki onkin tällaisenään täydellinen? 


Entä jos minun ei tarvitsekaan muuttaa itseäni enää paremmaksi?


Jos ihmisenä kasvaminen ei olekaan kiinni terveysbuumien noudattamisesta, merkkivaatteiden ostosta tai suosituista somepäivityksistä. Jos en olisikaan enää sätkynukkena pinnallisuudelle ja trendeille. Mitä tekisin, jos peilikuva ei enää määrittäisikään arvoani. Tai tykkäysten määrä, stressin suuruus ja pankkitilin saldo.

Entä jos minun tarkoitukseni on olla muille ihmisille reilu, inspiroiva ja rakastava. Suorastaan hukuttaa muut sopivan poksahtelevin välein positiivisuuteen ja hyviin arvoihin.

Jos vanhat huonot ihmissuhteeni, taustani ja elämänkokemukseni ovatkin tehneet minusta täydellisen juuri tähän hetkeen.
...

Olet täydellinen! Kyllä, juuri sinä siellä likaisen näytön takana.

Oot täydellinen.

lauantai 12. maaliskuuta 2016

[photos II]


Lähtiessäni aamulla valokuvaamaan oli vain harmaata, ja astelin hieman harmistuneena Töölönlahdelle. Kas kummaa, ollessani parhailla kuva-apajilla, alkoi jumalaisen kaunis auringonpaiste ennen aamukahdeksaa. Ah! 

Tässä jotain raikasta silmänruokaa teille. 



Tästä yllä olevasta olen eniten ylpeä. Opin vahingossa ottamaan (niitä tylsiä) maisemakuvia heijastavan pinnan kautta. How cool is that! Ja toivottavasti Elisalla ja Tuukallakin menee hyvin, olivat sitten yhdessä tai erikseen.



Raikkaan huurteinen aamuilma. Eipä haitannut enää huonosti nukuttu yö ja siten aikainen herätys lauantaiaamuna.


Valoa kas siitä sinulle koko loppupäiväksi! Parempaa valokuvaustaitoa odotellessa harjoitellessa.

Kaikissa kuvissa on kauneisvirheitä, mutta eipä voi ainakaan luulla Googlesta kopioiduiksi. Heh!

❤.

Menenpäs takaisin nukkumaan, kun hiljaisuus on viimeinkin villin yön jälkeen laskeutunut tähänkin taloon.

[photos I]


Päädyin tähän kirjakauppaan aivan vahingossa eilisen iltakävelylläni kahvittelun jälkeen. Juttelin ihanan ihmisen kanssa paljon asiaa ja ripauksen asian vierestäkin. Pus! Kunpa jokaisella olisi ympärillään ihmisiä, jotka saavat toisesta esiin leikkisyyden ja aitouden pelkällä omalla rehellisellä olemuksellaan.

Löysin muuten tämän vuoden puolella kirjallisuuden - vastoin kaikkia mahdollisia ennakkoluulojani. Miten huomaakaan elävänsä silmälaput silmillään, kunnes lukee jotain tarpeeksi ravistavaa.

Viettäkää ihana päivä!

- Ja käykää edes läpällä joskus kirjakaupassa.

torstai 10. maaliskuuta 2016

Kierrän sut kaukaa


Näet ihmisen, jota kaihdat. Oli syysi sitten mikä tahansa, niin kierrät hänet kaukaa. Tumma iho, kehitysvammaisuus, entinen päihdepotilas, pojalta näyttävä tyttö - mitä vain. Jotain poikkeavaa, jota et pysty sulattamaan. Et vain pysty.

Mitä löytyy mukavuusalueesi ulkopuolelta?
Silmiesi aukenemista, erilaisia ja sitäkin arvokkaimpia ihmisiä. Opit ja viisastut eniten ihmisiltä, jotka ravistavat sinun perin jähmettynyttä ajatusmaailmaasi. Suomalaisittain juron jäistä jääräpäisyyttäsi.

Mitäkö muka opin ihmisiltä, joilla on erilainen tausta? - Oppisit jokaisen olevan sinun kaltainen.

Sitäkö pelkäät? Silloin et enää pystyisi ummistamaan silmiäsi nähtyäsi epäoikeudenmukaisuutta.
Arvostatko siis enemmän tyhjää ja näennäistä ylpeyttäsi, vai elämän suurimpia arvoja? Huolenpitoa ja ihmisyyttä.

Elämän pelottavin asia on tajuta kaikkien ihmisten olevan samalla viivalla. Tismalleen yhtä arvokkaana kuin sinä, jääräpääni.

Haluaisitko, että joku näkisi juuri sinut arvottomana ja leimaamisen arvoisena? Mitäs jos me kiertäisimme sinut kaukaa? Mene pois.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ohikulkijoita

Otatko muiden kriittiset mielipiteet itsestäsi vakavasti?



Suorastaan menetät mielenrauhasi ja hyvän olon tunteesi. Älä ota. Ota vain opiksesi.
Mieti kritiikkiä aikasi, pohdi asian tarkoitusta sinua varten, ja lykkää kriittisyys pois itsestäsi. Anna kritiikin kypsyttää sinua, kuin tammitynnyrin viiniä.

Olemme vain ohikulkijoita toistemme elämässä. Elämme suuren osan ajastamme päämme pienessä kuplassa, murehtien yksityisiä huoliamme ja menneisyyden tapahtumia. Jokainen mutristaen suutaan peilikuvalleen milloin mistäkin asiasta. Mietimme aamusta iltaan asioita, joissa voisimme olla parempia. Tai asioita, joita ilman olemme. Näin on viettänyt päivänsä myös se ihminen, joka on sinua eniten loukannut.

Joten älä suotta elä muiden kritiikissä aamusta yöttömään yöhön. He eivät tiedä ja tunne, kuinka paljon pahaa mieltä ovat sinulle aiheuttaneet. Anna heidän olla pikaisia ohikulkijoita elämässäsi, eikä elämäsi päähenkilöitä.

Toivothan sinäkin, ettet aiheuttaisi kestämätöntä mielipahaa kenelläkään, et edes pahimmassa kiukuspäisyydessäsi.

Anna ohikulkijoiden kulkea ohitsesi. Parhaimmillaan he voivat ohittaa sinut uudestaan paremmasta suunnasta.

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Energiaa sinulle!

Olet vahva ja rakastettu.
Sinussa on paljon kauneutta ja aitoutta.
Rohkeutta, ennakkoluulottomuutta ja oikeudenmukaisuutta.
Ilman kaikkia kokemuksiasi et olisi tässä hetkessä juuri tuollaisena kuin olet. Reiluna ja hyvänä tyyppinä.

-Joten anna palaa!
Haluamme nähdä, miten korkealle nostat valosi.
Säteillen iloa jokaiseen kanssakulkijaasi.
Jokainen on hymysi arvoinen.
Ja se hymy on kaunis.

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Pyllisteletkö?

Miksi useimmilla työpaikoilla pitää olla ne törpöt?

Ihmiset, jotka ovat ylentäneet itsensä niin korkealle, että heillä on varaa tehdä paljon sopimatonta. 
Ihmiset, jotka ovat niin täynnä oman elämän vastoinkäymisistään, etteivät omaa myötätuntoa muita kohtaan. Tai jos heillä on myötätunto, niin vain hyvin valikoituja yksilöitä kohtaan. Ja mieluusti sellaisia kohtaan, joista hyödytään mahdollisimman paljon. Aitoa, vai mitä.

Kuka on muka sanonut, että kaikki ihmiset olisivat täysin samanarvoisia?   

Naurahdus ja pään puristus. 

Miten olisi omatunto?

  ...
 
Mielestäni huonon itsetunnon omaavat ihmiset kohtelevat muita huonosti. He saavat "itsetuntonsa" kumartamalla (ja samalla pyllistämällä) juuri oikeille henkilöille. Nämä ihmiset pyrkivät tuntemaan itsensä hyväksi kohtelemalla muita ihmisiä eriarvoisesti. Huomaatteko ristiriitaa?
Kun kohdistaa negatiivisen huomionsa muihin, ei tarvitse katsoa peiliin liian pitkään. Mitkä ovat arvoni, ja toteutanko niitä edes ollenkaan? Oikeudenmukaisuutta, avoimuutta ja lähimmäisenrakkautta.

Olenko vahva ihminen, jos suuntaan empatiani ja kärsivällisyyteni vain minulle hyödyllisiin ihmisiin? Esimiehiin, suosituimpiin työkavereihin ja muihin äärimmäisen helppoihin kohteisiin. Milloin olin viimeksi reilu sille työssä raatavalle siivoajalle, joka on aina mutru huulilla? Eikö hän ansaitsisi yhden kehun enemmän, kuin esimies.

Millainen sinä olet muille ihmisille? Mistä haluat, että sinut muistetaan?

Haluatko olla reilu ja kärsivällinen ihminen, josta puhutaan paljon hyvää.

-Vai pyllisteletkö? 

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Miltä tuntuu sunnuntaisi?*


Odotatko jo niin kauhulla maanantaita, ettet muista hengähtää edes viikon ainoana lepopäivänä?



Mitä sunnuntairutiineja sinulla on, tai mitä unelmoisit tekeväsi viikon viimeisenä päivänä?

Onko haaveissasi pitkä sunnuntaibrunssi, aamukävely suosikkimaisemassa tai kenties hullunkurinen tanssahtelu lempimusiikin tahdissa? Entä jos tekisit kerrankin kaiken tämän kipaisten samalla hakemassa itsellesi kukkakimpun ja lempiruokaasi!

Kirjoittaisit ylös kaikki viikon pienen pienet onnenhetket, olivatpa ne miten naurettavia tahansa. Suorastaan ahmisit kaiken ihanan ja positiivisen ympäriltäsi juuri tätä päivää varten.

Kun listaat ylös rakastamiasi asioita, saatat huomata tärkeimpien asioiden olevan täysin ilmaisia. Laita siis kengät jalkaan, ja lähde lähelle luontoa huuhtomaan mielesi tyhjänpäiväisistä asioista, joihin et pysty kuitenkaan millään tavalla vaikuttamaan.

Naura ja hymyile elämän komiikalle. Liiku itsesi energiseksi. Rakasta ja hemmottele itseäsi.

Olet kaiken ilon, onnen ja positiivisuuden arvoinen!